Věda a výzkum       Vesmír       Osel       Chemagazín TOPlist CZ     EN       Kontakt
Laboratorní průvodce - na titulní stranu
Databáze:   Pro laboratoř        Firmy        Zastoupení        E-obchody        Novinky 
Hledání:  
 
Ostatní:       Nástroje        Encyklopedie        Tabulky 
Kalendář :   19.5.2024 - 21.5.2024 CzechFoodChem
  20.5.2024 - 21.5.2024 SEMINÁŘ SE ZAHRANIČNÍMI ODBORNÍKY
  30.5.2024 - 1.6.2024 Veletrh vědy
  5.6.2024 - 6.6.2024 Laborexpo 2024
  10.6.2024 - 14.6.2024 ACHEMA 2024
Reklama
Odkaz na tento článek je zde publikován s laskavostí serveru Chemeurope.com. Klikněte na titulek:

Snadná analýza vína - whitepaper

Titrační aplikace pro víno připravené k použití.

Senzorické vlastnosti vína jsou ovlivněny mnoha faktory; jak vnitřními, jako je kvalita hroznů, tak vnějšími, jako je zrání v sudech. Jsou mimo jiné ovlivňovány kyselostí, pH, redukujícími cukry, chloridy a oxidem siřičitým. Tyto parametry ovlivňují proces kvašení a vývoj chuti a vůně. Hrají také roli při udržování zdravého mikrobiálního prostředí vína a potlačují nežádoucí mikroorganismy.

Například správně použitý oxid siřičitý působí nejen jako antimikrobiální činidlo, které ničí bakterie, jež mohou způsobit nežádoucí druhotné kvašení, ale působí také jako antioxidant a zachovává barvu vína. Naopak přílišné množství oxidu siřičitého zanechává ve víně nepříjemné aroma. Podobně i další parametry, jako je pH a kyselost, jsou důležité pro udržení rovnováhy chutí, chuti v ústech a kyselosti.
(detaily jsou v angličtině)

Datum: 8.1.2024

titrační analýzy v potravinářství, víno, whitepaper

Reklama
Reklama

Reklama