Věda a výzkum       Vesmír       Osel       Chemagazín TOPlist CZ     EN       Kontakt
Laboratorní průvodce - na titulní stranu
Databáze:   Pro laboratoř        Firmy        Zastoupení        E-obchody        Novinky 
Hledání:  
 
Ostatní:       Nástroje        Encyklopedie        Tabulky 
Kalendář :   19.5.2024 - 21.5.2024 CzechFoodChem
  20.5.2024 - 21.5.2024 SEMINÁŘ SE ZAHRANIČNÍMI ODBORNÍKY
  30.5.2024 - 1.6.2024 Veletrh vědy
  5.6.2024 - 6.6.2024 Laborexpo 2024
  10.6.2024 - 14.6.2024 ACHEMA 2024
Reklama
Odkaz na tento článek je zde publikován s laskavostí serveru Labbulletin. Klikněte na titulek:

Automatizovaný recapper s prodlouženou výškou pro větší rozměry nádobek

Společnost Micronic uvádí na trh nový přírůstek do své rozsáhlé řady zařízení pro automatické rekapování, který urychluje pracovní postupy při skladování vzorků: zařízení Screw Cap Recapper CS700 s prodlouženou výškou.

Díky prodloužené výšce modelu CS700 mají nyní výzkumní pracovníci možnost automaticky uzavírat, odkapávat a rekapitulovat zkumavky ve formátu 96 jamek až do objemu 2,00 ml. Přístroj Micronic Screw Cap Recapper, navržený pro zvýšení efektivity, lze používat jako samostatný přístroj nebo jej lze jednoduše integrovat do plně automatizovaného laboratorního prostředí. Šroubovací uzávěr je tak ideální pro vysoce výkonné pracovní postupy a pro odlehčení výzkumných pracovníků od opakované manuální práce.

Přístroj CS700 dokáže během 30 sekund a jedním úkonem rekapitulovat celý stojan zkumavek pro uchovávání vzorků. Připojení k síti Ethernet navíc vytváří mnoho možností pro různé komunikační protokoly. Protože je rekapátor vybaven také rozhraním (API), lze zařízení integrovat do větších robotických systémů, jako jsou například manipulátory s kapalinami. Volitelný senzor ověřuje, zda byla odstraněna všechna víčka, aby bylo možné zařízení efektivně využít v automatizačním procesu.

Zařízení CS700 se snadno instaluje a obsluhuje a odšroubovává uzávěry ze zkumavek na vzorky ve formátu 96, 48 nebo 24 jamek. Uzávěr je kompatibilní se šroubovacími uzávěry Micronic, zkumavkami se šroubovacími uzávěry a laboratorním nádobím jiných značek. Prostřednictvím grafického rozhraní s dotykovou obrazovkou může obsluha vybírat různé zkumavky k uzávěru, odvíčkování nebo rekapování, aniž by musela používat různé adaptéry pro různé velikosti zkumavek. Volitelný senzor detekce zkumavek maximalizuje spolehlivost rekaperátoru. Šroubovací uzávěr Recapper používá přesně stanovenou hodnotu krouticího momentu pro optimální kvalitu utěsnění, čímž minimalizuje odpařování a maximalizuje integritu cenných vzorků uložených v různých velikostech zkumavek.
(detaily jsou v angličtině)

Datum: 16.6.2023

práce se zkumavkami

Reklama
Reklama

Reklama