Věda a výzkum       Vesmír       Osel       Chemagazín TOPlist CZ     EN       Kontakt
Laboratorní průvodce - na titulní stranu
Databáze:   Pro laboratoř        Firmy        Zastoupení        E-obchody        Novinky 
Hledání:  
 
Ostatní:       Nástroje        Encyklopedie        Tabulky 
Kalendář :   19.5.2024 - 21.5.2024 CzechFoodChem
  20.5.2024 - 21.5.2024 SEMINÁŘ SE ZAHRANIČNÍMI ODBORNÍKY
  30.5.2024 - 1.6.2024 Veletrh vědy
  5.6.2024 - 6.6.2024 Laborexpo 2024
  10.6.2024 - 14.6.2024 ACHEMA 2024
Reklama
Odkaz na tento článek je zde publikován s laskavostí serveru Labbulletin. Klikněte na titulek:

Automatizovaná optimalizace reakcí heterogenní katalýzy

FlowSyn™ od společnosti Uniqsis je špičkou v oblasti návrhu průtokových reaktorů a nastavuje standard pro automatizovanou optimalizaci reakcí heterogenní katalýzy.

Použití pevných podložených činidel, katalyzátorů a scavengerů v průtokových reaktorových systémech nabízí významné výhody oproti běžným technikám heterogenní katalýzy ve vsádce. Jejich použití často zamezuje nutnosti následného čištění produktů a vede ke zvýšení reakční rychlosti a celkové účinnosti díky velkému přebytku katalyzátoru.

Průtokové katalytické reakce s použitím reaktorů FlowSyn™ vykazují značnou úsporu času, vysokou reprodukovatelnost a selektivitu spolu s pozoruhodným zlepšením stability katalyzátoru ve srovnání s reakcemi prováděnými ve vsádkovém reaktoru.

FlowSyn™ je kompaktní integrovaný kontinuální průtokový reaktor navržený pro snadný, bezpečný a efektivní provoz. Reaktory FlowSyn, vyrobené z komponent nejvyšší kvality, které nabízejí vynikající chemickou kompatibilitu a spolehlivost, poskytují přesnou a rovnoměrnou regulaci teploty až do +260 °C. To z nich v kombinaci s rutinním prováděním reakcí při tlaku až 1400 psi činí dokonalý nástroj pro vývoj a testování nových katalyzátorů.

Integrovaný software v reaktorech FlowSyn™ zajišťuje ovládání systému prostřednictvím snadno použitelného krokového rozhraní Katalytické reakce lze spouštět ručně nebo je naprogramovat na automatický bezobslužný provoz, po kterém se průtoková cesta a kolona automaticky propláchne čistým rozpouštědlem připraveným na další experiment.
(detaily jsou v angličtině)

Datum: 12.6.2023

heterogenní katalýza

Reklama
Reklama

Reklama