Odkaz na tento článek je zde publikován s laskavostí serveru Chemeurope.com. Klikněte na titulek: Pozornost věnovaná stanovení bílkovin: Kjeldahl vs. Dumas - whitepaper Srovnání dvou standardních metod stanovení dusíku a bílkovin Stanovení dusíku má velký význam pro různé obory. Na jedné straně pro analýzu životního prostředí a reziduí. Zde je obsah dusíku nebo bílkovin rozhodující pro kvalitu půdy, odpadních vod, hnojiv a rostlinného materiálu. Na druhé straně je také důležitým ukazatelem kvality, a tím i ceny výrobku v krmivářském a potravinářském průmyslu. V současné době existují různé metody stanovení obsahu dusíku v analýze, který se pak používá k výpočtu obsahu bílkovin. Dvěma nejběžnějšími metodami jsou Kjeldahlova a Dumasova metoda. V této bílé knize se blíže podíváme na různé přístupy těchto dvou metod a jejich konkrétní výhody a nevýhody. Rozebíráme také různé faktory, které je třeba zvážit při rozhodování, která metoda je pro laboratoř tou správnou volbou. (detaily jsou v angličtině) Datum: 13.1.2025 stanovení bílkovin - whitepaper |