Věda a výzkum       Vesmír       Osel       Chemagazín TOPlist CZ     EN       Kontakt
Laboratorní průvodce - na titulní stranu
Databáze:   Pro laboratoř        Firmy        Zastoupení        E-obchody        Novinky 
Hledání:  
 
Ostatní:       Nástroje        Encyklopedie        Tabulky 
Kalendář :   19.5.2024 - 21.5.2024 CzechFoodChem
  20.5.2024 - 21.5.2024 SEMINÁŘ SE ZAHRANIČNÍMI ODBORNÍKY
  30.5.2024 - 1.6.2024 Veletrh vědy
  5.6.2024 - 6.6.2024 Laborexpo 2024
  10.6.2024 - 14.6.2024 ACHEMA 2024
Reklama
Odkaz na tento článek je zde publikován s laskavostí serveru Labbulletin. Klikněte na titulek:

Malé molekuly propustné pro buňky pro regenerativní medicínu a výzkum rakoviny

Společnost AMSBIO nabízí širokou škálu malých molekul, které vědcům poskytují cílené nástroje k usměrňování buněčných osudů, což je klíčové v oblastech, jako je regenerativní medicína a výzkum rakoviny. 

Malé molekuly jsou organické sloučeniny s nízkou molekulovou hmotností propustné pro buňky, které se vyrábějí chemicky, na rozdíl od větších molekul, jako jsou proteiny, které se často vyrábějí biologickou cestou. Malé molekuly jsou zásadními součástmi cenově dostupné sady nástrojů pro buněčné kultury, které lze použít k udržování, přeprogramování a diferenciaci buněk.

Malé molekuly jsou obvykle nákladově efektivní: rychle a pohodlně se vyrábějí s vysokou úrovní čistoty a nízkou variabilitou jednotlivých šarží, což zajišťuje konzistentní aktivitu a reprodukovatelné výsledky. Výroba větších molekul biologickými prostředky, například pomocí virových vektorů, má potenciál vnést nežádoucí genetický materiál. Ve srovnání s tím jsou malé molekuly bez zvířat ze své podstaty bezpečné, což tuto možnost vylučuje.

Malé molekuly, které se používají jako nástroje k manipulaci s osudy buněk prostřednictvím cílení signálních drah, se stále častěji uvádějí ve výzkumu regenerativní medicíny: k nasměrování buněk určitou vývojovou cestou k požadovanému typu buněk, k přeprogramování somatických buněk na pluripotentní buňky a k udržování buněk v kultuře. Ve výzkumu rakoviny se široká škála malých molekul používá v cílené terapii rakoviny, která se zaměřuje na specifické geny a proteiny v rakovinných buňkách, jež jim umožňují přežít a růst.
(detaily jsou v angličtině)

Datum: 6.1.2023

molekuly propustné přes buněčnou membránu

Reklama
Reklama

Reklama