Věda a výzkum       Vesmír       Osel       Chemagazín TOPlist CZ     EN       Kontakt
Laboratorní průvodce - na titulní stranu
Databáze:   Pro laboratoř        Firmy        Zastoupení        E-obchody        Novinky 
Hledání:  
 
Ostatní:       Nástroje        Encyklopedie        Tabulky 
Kalendář :   9.4.2024 - 12.4.2024 analytica
  17.4.2024 - 19.4.2024 Hutní a průmyslová analytika 2024, mezinárodní konference
  30.5.2024 - 1.6.2024 Veletrh vědy
  5.6.2024 - 6.6.2024 Laborexpo 2024
  10.6.2024 - 14.6.2024 ACHEMA 2024
Reklama
Odkaz na tento článek je zde publikován s laskavostí serveru Labbulletin. Klikněte na titulek:

Průtokové zařízení pomáhá zlepšit přesnost a reprodukovatelnost chemických reakcí

Pro laboratoře, které chtějí zvýšit přesnost, reprodukovatelnost a výtěžnost chemických reakcí v kapalné fázi, vyvinula společnost TESTA Analytical Solutions e.K průtokoměr Chemistry.

Přesné měření rychlosti přidávání kapalných činidel je pro mnoho laboratoří, které provádějí dávkové nebo průtokové chemické reakce, kritickým faktorem. Při použití peristaltických nebo pístových čerpadel k přidávání drahých chemikálií nebo jiných kapalin do reakce musí laboratoře v rámci kontroly kvality zajistit, aby rychlost přidávání byla přesná a konstantní. Bez přesného měření průtoku může být do reakce vstříknuto příliš mnoho nebo příliš málo chemikálií. Není-li rychlost přidávání činidel konstantní, může to mít rovněž za následek nepříznivé výsledky, nadměrné používání drahých činidel, nižší výtěžnost konečného produktu a bezpečnostní problémy. Nepřesné měření průtoku může ve skutečnosti znamenat rozdíl mezi ziskem a ztrátou příjmů.

Průtokoměr Chemistry je navržen tak, aby byl plně kompatibilní s většinou rozpouštědel, kyselin a zásad - nastavuje nový standard pro kontinuální, neinvazivní měření průtoku čerpadel používaných k přidávání kapalných činidel do chemických reakcí. Průtokoměr TESTA Analytical Chemistry má kompaktní rozměry a je pohodlně napájen prostřednictvím připojení USB, používá tepelný snímač průtoku, který je mimořádně přesný, citlivý a má vysoké rozlišení. Protože je senzor neinvazivní, může pracovat v širokém dynamickém rozsahu a ukázalo se, že je dokonalým nástrojem pro měření průtoku v reálném čase pro monitorování dávkových i průtokových čerpadel pro přidávání chemických činidel.
(detaily jsou v angličtině)

Datum: 25.11.2022

průtokoměr

Reklama
Reklama

Reklama